Tämä on taivaallisen hyvää juustokakkua, johon en ikinä kyllästy ja vieraat jaksaa kehua. Ohjeen löysin sekasopan Marielta, eli hänelle suuri kiitos ohjeesta. Olen samaa mieltä, että ehkä maailman paras juustokakku.

24cm irtopohjavuoka

pohja:

200g digestivekeksejä

75g margariinia tai voita

 

täyte:

4 liivatelehteä

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1-1 1/2 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

2 1/2 dl Flora vispiä (alkuperäisessä ohjeessa 2-3 dl kuohukermaa)

 

 

päällinen:

2dl mangososetta (esim.piltti)

2 liivatelehteä

2 rkl vettä

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalla ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatelehdet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään puoleksi tunniksi. (itse olen pitänyt vähän kauemmin.)

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri, että reuna irtoaa ja irrota vuoka. (ala kuvassa vähän hutastu)

 

 

Kuvien koristeet olen saanut omasta pihasta, elikkä kirsikoita ja punaisia viinimarjoja.

Mango tekee kakusta ihanan raikkaan, itse alkuun vähän epäilin kun en mangoa käytä. Päällisen voi toki tehdä muistakin mauista.